Mijn zoektocht naar de perfecte plafonnière

Hallo dit is Robin een goede vriend van Axel. Ik ben geen makelaar maar een interieur stylist. Wij helpen mensen om het droom interieur te vinden na aankoop of huren nieuwe woning. Laatst hadden wij een gezin, die waren erg reislustig en die wilde graag exotische of misschien wel oosterse invloeden hebben in de woonkamer.

Enfin, voor mij als interieur stylist is het zo dat ik dan op zoek ga naar de beste items om aan te schaffen. Laten we beginnen met de quick wins, zeg maar snelle implementatie, lage kosten maar maximaal effect. Het eerste dat me opviel in de woonkamer is de saaie hanglamp. Totaal geen uitstraling en het licht is flets.

Dat moet anders. Specifiek dacht ik aan Marokkaanse plafonniere. In Marokko maken ze met de hand fantastische lampen kan ik je zeggen. Ik ben er zelf wel eens geweest in de markten van Marrakech en echt top kwaliteit lampen zul je daar vinden. Gelukkig hoeven we tegenwoordig niet meer af te reizen helemaal naar Marokko en een lamp mee sjouwen in het vliegtuig, tegenwoordig vertrouwen wij op onze vaste importeur Ghalia.

Tip: https://www.ghalia.nl/oosterse-plafonniere

Verder dan leek me een traditioneel Marokkaans vloerkleed een goed idee. Die zal de vloer doen transformeren. In de Berber gemeenschappen maken ze fantastische tapijten met de hand.

-> Ghalia.nl – Beni Ouarain vloerkleden

Ja er zijn meerdere benamingen voor. Sommigen noemen het Berber, sommigen noemen het Beni Ourain en sommigen noemen het gewoonweg Marokkaans tapijt. Maakt niet uit, we hebben het over hetzelfde. Zeer toffe tapijten met de hand gemaakt, uitermate kleurrijk, en een aanwinst voor ieder interieur.

Met een tapijt en een mooie plafondlamp kun je een woonkamer echt in een klap totaal transformeren, en dat was ook echt het geval bij mijn klant. Ze waren uitermate blij met het eindresultaat en de kosten vielen uiteindelijk ook reuze mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *