Isoleren van een woning beter voor verkoop?

IsolatieOok al gaat het steeds beter met de verkoop van huizen in Nederland betekent dit nog niet dat uw huis snel wordt verkocht. Maar wat kunt u nou doen om uw huis eens flink in het zonnetje te zetten? Nou u kunt bijvoorbeeld uw huis nog beter isoleren, waardoor deze aantrekkelijker wordt voor toekomstige kopers. Want wanneer uw huis goed is geïsoleerd krijgt u niet alleen een groener energielabel, maar bespaart u ook nog eens flink op de kosten. Begin vandaag nog met isoleren en verkoop uw woning nog sneller.

Voordelen van een geïsoleerd huis

Naast een flinke kosten besparing heeft het isoleren van een huis meerdere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan minder warmte verlies als het tegengaan van vocht en schimmel. Tegenwoordig wordt er veel aandacht besteed aan het isoleren van de vloer om vocht uit bijvoorbeeld de kruipruimte tegen te gaan. Maar om echt snel te besparen is het verstandig om de muren eens goed te isoleren. Tegenwoordig wordt dit gedaan door middel van spouwmuurisolatie. Bij deze manier wordt er een soort van schuim in de muren gespoten, waardoor deze totaal zijn geïsoleerd.

Verkoopwaarde neemt toe

Als toekomstige koper is het natuurlijk mooi meegenomen als het huis al goed is geïsoleerd. Hierdoor is de koper bereidt om meer te betalen voor het huis, waardoor de verkoopwaarde van het desbetreffende huis sterk in waarde zal toenemen. Er kan dus gezegd worden dat er sprake is van een win-win situatie voor koper en verkoper.

Maar aan isolatie zitten ook kosten

Wat is nou precies de terugverdientijd van een grondige isolatie voor een gemiddeld huis? Nou dat hangt af van de soort isolatie en het type materiaal, wat gebruikt is bij de isolatie. Zoals eerder aan de orde kwam gebruikt men steeds vaker de methode spouwmuurisolatie, wat relatief goedkoop is. Wanneer u voor deze manier van isoleren kiest betekent dit kwaliteit en lagere kosten. De terugverdientijd is dan al gauw beperkt tot enkele jaren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *